top of page

Interessant voor

voor scholen

infoavonden

Er is meer nodig in het leven dan wat we leren op school. Wil je gelukkig en gezond blijven, dan is een flinke dosis emotionele intelligentie belangrijk. Mentaal welzijn van jongeren, een gapend gat in ons onderwijs? Expert Elke Keersmaekers gaat er dieper op in in een inspiratiesessie, door een antwoord te geven op volgende vragen:

Hoe kan ‘Emotionele intelligentie’ jongeren helpen om te gaan met stresssituaties om veerkrachtig in het leven te staan? Hoe kunnen jongeren zich bewust worden van hun emoties, ze benoemen en kanaliseren, om zo de touwtjes van hun leven in handen te nemen, met de nodige zelfbeheersing? Welke tools kunnen onze jongeren dus aanwenden om hun emoties te reguleren? Hoe kunnen we hen helpen bij gevoelens van eenzaamheid, nu de coronapandemie de identiteitsontwikkeling van de jongeren verstoort door de beperking van sociale contacten?

Allerlei vragen die de moeite waard zijn om er even bij stil te staan. Ze worden benaderd met een concrete en praktische insteek, vanuit de vaste overtuiging dat investeren in de mentale weerbaarheid van jongeren loont.

foto4.jpg
EI-new-wit.png

"Maak er een gewoonte van zorgvuldig te luisteren naar wat anderen vertellen en kruip, voor zover mogelijk, in de geest van de ander."

(MARCUS AURELIUS)

voor ouders

coaching

Worstel je soms met je jongere thuis? Heb je ooit het gevoel dat je je tiener precies niet meer kent, dat hij of zij jou ontglipt? Geen nood, dat is meestal normaal en hoort bij de ontwikkeling. Maar, ook al is het normaal, wil dit niet zeggen dat het leuk is. Integendeel, dit kwetst en is pijnlijk.

Samen bekijken en bespreken we in individuele sessies mogelijke incidenten die voorvallen en zoeken we naar tools om er handig mee om te gaan, zodat het leven in je gezin niet alleen voor je tiener, maar ook voor jou terug aangenaam leefbaar wordt.

coachruimte 3_edited.png
EI-new-wit.png

"Mensen raken niet van streek door de gebeurtenissen,

maar door de manier waarop ze tegen die gebeurtenissen aankijken."

(EPICTETUS)

voor studenten

coaching, privélessen en studiebegeleiding 

Als coach helpt Elke jongeren bij talentontwikkeling en stressmanagement. Uitzoeken wie je bent en waar jouw talenten liggen, is één van de grote uitdagingen in de pubertijd. Soms gaat deze zoektocht gepaard met heel wat stress. Elke gaat samen met de jongere op zoek naar antwoorden op deze 2 vraagstukken.

 

Elke is gespecialiseerd in privélessen taal, voornamelijk Latijn, Frans en Nederlands. Zowel volwassenen als jongeren kunnen hun talen verder verfijnen door extra remediëring. Hier kan Elke bouwen op een ervaring van 20 jaar op didactisch en inhoudelijk niveau (gewezen docent in de lerarenopleiding en leerkracht secundair onderwijs). 
 

Wanneer de aanpak eerder een metaniveau vereist, zoals zelfmanagementvaardigheden waaronder organisatie, planning, timing, motivatie, structuur en leren leren, wordt er studiebegeleiding ingezet.

coachruimte 1_edited.jpg
EI-new-wit.png

"Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dan men karakter heeft."

(SENECA)

voor bedrijven

stressmanagement

Heel trots op de samenwerking met Saskia Van de Zande, coördinator Centrum Oost regio Kempen. Samen bieden we aan het bedrijfsleven next level lezingen, webinars en workshops aan over stressmanagement, want een veerkrachtig team zorgt voor groei in het bedrijf.  

 

Met neurale fitness leggen we een gezonde verbinding tussen bedrijf en individu, de werknemer. Zo creëren we tevreden en creatieve teamleden. We nemen ons brein onder de loep, evenals ons zenuwstelsel.  Tijdens een lezing starten we met theoretische inzichten, maar deze worden gevolgd door praktische oefeningen in een workshop, volgens de aloude leuze: al doende leert men.

Zie ook:

https://centrumoost.be/kempen

en

www.maisonnouveaugeel.be

Foto centrum oost kempen_edited.jpg
EI-new-wit.png

"Het leven schenkt de stervelingen niets zonder zware arbeid."

(HORATIUS)

werking en tarieven

neem contact op bij vragen

1. voor scholen:

  • inspiratiesessies voor ouders op scholen: € 250, exclusief vervoersonkosten

  •  lezingen en workshops op pedagogische studiedagen, personeelsvergaderingen… 

Offertes worden op maat gemaakt.

​2. voor ouders: coaching

  • individuele sessie: € 60 (1u)
     

3. voor studenten.

  • coaching: € 60 (1u)

  • privélessen of studiebegeleiding: € 40 (1u)

Bij begeleiding op locatie wordt er een meerprijs aangerekend.

4. voor bedrijven:

  • workshops met als rode draad ‘soft skills’: motiverend leiding geven, optimisme en emotieregulatie op de werkvloer …

  • belevingstrips ter bevordering van emotionele en culturele groei

Offertes worden op maat gemaakt.

werkwijze.jpg
bottom of page