top of page

Vormingsaanbod

inspiratiesessies op scholen

doelgroep: ouders van leerlingen

Er is meer nodig in het leven dan wat we leren op school. Wil je gelukkig en gezond blijven, dan is een flinke dosis emotionele intelligentie belangrijk. Mentaal welzijn van jongeren, een gapend gat in ons onderwijs? Expert Elke Keersmaekers gaat er dieper op in, in een inspiratiesessie op school, voor ouders, door een antwoord te geven op volgende vragen:- Wat is ‘Emotionele intelligentie’?- Waar struikelen jongeren over als het gaat om zelfzorg? - Hoe kunnen jongeren zich bewust worden van hun emoties, ze benoemen en kanaliseren, om zo de touwtjes van hun leven in handen te nemen? Welke tools kunnen hierbij helpen zodat onze jongeren hun emoties kunnen reguleren? Allerlei vragen die de moeite waard zijn om even bij stil te staan. Ze worden benaderd met een concrete en praktische insteek, vanuit de vaste overtuiging dat investeren in de mentale weerbaarheid van jongeren loont.

Tarieven voor scholen:

  • inspiratiesessies voor ouders op scholen: € 300, exclusief vervoersonkosten

  •  lezingen en workshops op pedagogische studiedagen, personeelsvergaderingen… 

       Offertes worden op maat gemaakt.

inspiratiesessie voor ouders, Githo Nijl
EI-new-wit.png

"Tegenslag is de beste gelegenheid
om te tonen dan men karakter heeft.
"

(SENECA)

Individuele trajecten op maat

via intakegesprek

PSYCHO-EDUCATIE: ‘Emotionele intelligentie voor jongeren’

'JE BREIN ALS BONDGENOOT'

Bij het volgen van dit traject krijg je meer inzicht in wat er speelt in je eigen brein bij de ontwikkeling van je emotionele intelligentie. Zowel op vlak van intrapersoonlijke intelligentie (zelfbewustzijn-zelfmanagement) als op vlak van interpersoonlijke intelligentie zijn onze hersenen tijdens onze tienerjaren volop in ontwikkeling. De hectische maatschappij waarin ons brein dient te overleven, maakt het opgroeien er niet gemakkelijker op.

Allerlei thema’s die we onder de loep nemen, waarbij theoretische inzichten gevolgd worden door praktische handvaten, gericht op jou als individu, maken je veerkrachtiger en wijzer zodat je obstakels die op je pad komen, het hoofd kan bieden, met als doel om sterker in het leven te staan.

PRAKTISCH

We maken eerst een afspraak voor een intakegesprek, waarbij er een introductie op alle facetten van emotionele intelligentie gegeven wordt. Er volgt ook een heel persoonlijke kennismaking waarbij we op zoek gaan naar concrete thema’s die je in je eigen traject aan bod wilt laten komen. We staan stil bij je belangrijkste uitdagingen en de manier waarop ik je kan helpen.

Je kan kiezen hoe je het traject wil doorlopen, hetzij fysiek bij mij in mijn praktijk, hetzij online (via teams).  Het intakegesprek duurt 60 minuten en kost 75€ (eerste sessie). Als je kiest voor een traject, plannen we 4 momenten in. 

Het traject zelf bestaat uit 4 sessies, tijdens iedere sessie wordt er 1 thema diepgaand behandeld. Het traject wordt dus op maat samengesteld, aangepast aan je noden. (kostprijs pakket: 240€)

Zie het als een investering in jezelf waar je levenslang de vruchten van zal plukken.

Dit traject wordt ook in het Engels aangeboden.

Elke 2.JPG
EI-new-wit.png

"Mensen raken niet van streek door de gebeurtenissen, maar door de manier waarop ze tegen die gebeurtenissen aankijken.."

(EPICTETUS)

Schrijf je in

vul het aanvraagformulier in

Bedankt voor je inschrijving. We nemen snel contact op!

corona-ga0942048a_1920_edited.jpg
bottom of page